Bandenspanning

Bandenspanning

Volgens onderzoek checkt de helft van alle Nederlanders zijn bandenspanning minder dan 3 keer per jaar, terwijl iedere twee maanden wordt aanbevolen. Niet veel mensen weten dat de bandenspanning het best gemeten kan worden wanneer de banden koud zijn. Autobanden lopen langzaam leeg, ook als er weinig mee gereden wordt en per jaar verliest een auto zo’n 700 gram rubber aan slijtage. Kortom, uw banden regelmatig controleren is belangrijk.

Autorijden met je banden op de juiste spanning is veiliger, zuiniger en beter voor het milieu.
De juiste spanning zorgt voor meer grip (kortere remweg en kleinere kans op slip), minder brandstofverbruik en minder slijtage van de band. Als u de banden op de juiste spanning houdt scheelt dit per jaar ongeveer 100 euro aan brandstofverbruik, rijdt u veiliger en gaan uw banden langer mee.

Als u niet precies weet hoeveel de bandenspanning van uw auto is kunt u gebruik maken van de adviestabel voor spanning op koude banden. Controleer ook de door de autofabrikant opgegeven adviesspanning, dit advies is altijd leidend. Deze informatie kunt u vinden in het instructieboekje van de auto.

Let op! Bij gebruik stijgt de temperatuur van uw banden waardoor de spanning oploopt. Verlaag de spanning van uw banden dus nooit als ze nog warm zijn. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

 

 

Reacties zijn gesloten.